Νέα

Έφτιαξαν μπουκάλια με… βελτιωμένη Ανακύκλωση

Μεγάλη εταιρεία αναψυκτικών κατασκεύασε 300 φιάλες από πλαστικά που μάζεψαν εθελοντές σε Ισπανία και Πορτογαλία καθαρίζοντας τις ακτές

Μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών σπεύδουν να επιδείξουν μια πιο φιλική στο περιβάλλον συμπεριφορά, ιδιαιτέρως όσον αφορά το μείζον πρόβλημα των γεμάτων με πλαστικά απορρίμματα θαλασσών του πλανήτη μας. Μεγάλη πολυεθνική αναψυκτικών δεν θέλησε να μείνει πίσω, και παρουσίασε την πρώτη φιάλη στον κόσμο, για την κατασκευή της οποίας, χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά από τους ωκεανούς.

Παρουσίασε μια πρώτη σειρά τριακοσίων φιαλών, κατασκευασμένων σε ποσοστό 25% από θαλάσσια απορρίμματα τα οποία περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια 84 καθαρισμών ακτών σε Ισπανία και Πορτογαλία από εθελοντές. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε -ονομάζεται «Enhanced Recycling (Βελτιωμένη Ανακύκλωση)»- είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του αμερικανικού κολοσσού αναψυκτικών με την ολλανδική καινοφυή επιχείρηση Ioniqa Technologies και την Indorama Ventures έναν από τους προμηθευτές του με πλαστικό PET.

πηγή: https://www.makthes.gr/eftiaxan-mpoykalia-me-veltiomeni-anakyklosi-240551